top of page

HUR DJUPT JOBBAR DU?


Bill Gates gör det. JK Rowlings gör det. Med flera celebriteter. Inte hela tiden men ibland. Då och då stänger de in sig, kopplar ner och gör sig oanträffbara. För att reflektera, gå på djupet i tankarna, skapa nytt och utveckla. Det kallar författaren till boken ”Deep Work” Cal Newport för att djupjobba - en förmåga som han tror är på väg att försvinna i vår alltmer distraherade tillvaro.


Boken gav mig inspiration att jobba på det sättet lite mera, ja kanske till och med på regelbunden basis. Vem vet vad som skulle kunna hända då? Kanske skulle en och annan ”baby” födas?


Jag började med att schemalägga ett par block om ca 90 min per dag. Och då är precis alla digitala enheter i min ägo på flight mode. Jag kan ärligt säga att…ja mycket blev gjort! Den webbkurs jag gått och malt i tankarna ett tag rann sakta ur mig och fick struktur och innehåll. Men ack ibland kröp begäret efter distraktion över mig när energin började tryta. Jag fick verkligen öva disciplin.


Hur ofta jobbar du på djupet, dvs fokuserat, koncentrerat och ostört? Och vad tror du om författarens farhåga att förmågan att djupjobba är på väg att försvinna?


Ps. Jag rekommenderar verkligen boken!


Comments


bottom of page