top of page

EN RAPPORT GER BEKRÄFTELSE MEN FÖRÄNDRAR INGENTING


För några år sedan så blev jag, då anställd, erbjuden att göra ett stresstest av min dåvarande arbetsgivare. På den tiden var jag ensamstående med två barn i grundskolan, pendlade ca 2 timmar om dagen till jobbet och hade ett roligt men krävande heltidsjobb som marknadskommunikatör. Att jag ibland kunde uppleva situationen som "lite tuff" var ingen överdrift direkt. Under ett möte med sjuksköterskan på företagshälsovården fick jag veta att testet indikerade att jag i nuvarande situation löpte stor risk att hamna i utmattning. Så jag behövde helt klart förändra min situation, sa hon och räckte över dokumentet och så var mötet till ända. Och där stod jag sedan en stund utanför dörren, något tagen av det jag precis fått höra och försökte komma på hur, var, med vad och när jag skulle börja.


Lite samma känsla får jag när jag läser rapporter och analyser om hur kommunikationsbranschen mår. Och missförstå mig inte, jag tycker det är himla bra och viktigt att ta tempen på hur vi mår och har det med jämna mellanrum, framförallt så får jag som kommunikatör bekräftelse på att jag inte är ensam om min upplevelse, att utmaningarna är desamma oavsett var vi jobbar. Den senaste jag har läst står fackförbundet Akavia för. Du kan läsa den här.


Men tyvärr så förändrar ju en rapport ingenting, den ställer bara en diagnos på underlag av insamlad information. Så precis det jag insåg när jag stod där med mitt stresstest i handen, att det är jag som måste ta tag i det här, ingen annan kommer att göra det för mig, det gäller även alla oss som jobbar med kommunikation. Det är vi som kan förändra vår situation.


Och det är med detta som bakgrund som jag denna vecka släpper första avsnittet i podden Kick Ass Kommunikation. En podcast för dig som vill ha stöd, inspiration och kunskap om hur du kan utveckla din roll, hantera utmaningar och bli ännu bättre på att visa på det värde du skapar för den verksamhet du arbetar i. I podden får du både träffa personer som jobbar med kommunikation på ett eller annat sätt och personer som jobbar med annat men ger sin syn på kommunikatörsrollen och värdet vi bidrar med. Stay tuned. 🙂


Vad tycker du om rapporter? Vilket värde ger de dig?

Komentar


bottom of page