top of page

SÅ SKAPAR DU FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR EN MATCH MADE IN HEAVEN


Har du varit på en dålig dejt någon gång? Det har jag och tyvärr många med mig. Och många gånger handlar det om att personen du dejtat inte kunde sluta prata om sig själv och sin egen förträfflighet. Du gör dina försök att flika in en kommentar eller fråga här och där, men till slut tröttnar du. Och zoomar ut tills du med anständighet och gott samvete kan bryta upp och gå hem.


Det finns många likheter mellan kommunikationsstrategin "inifrån-ut" och en dålig dejt, en strategi som dessvärre många företag och verksamheter ägnar sig alltför ofta åt. De älskar prata om sig själva och hur bra det går för dem och tror att det ska attrahera kunder och medarbetare. Och resultatet blir en dålig dejt.


Men det finns ju tack & lov en annan, mer lovande strategi, som kallas "utifrån-in". Den går ut på att lära känna sin målgrupp, ta reda på vad de gillar och går i gång på, vilka utmaningar de står inför och behöver lösa. Du behöver bli bra på att lyssna och ställa frågor. Och sedan anpassa din kommunikation efter vad du har tagit reda på. Det kan bli starten på en match made in heaven. För både företag och dejter. ❤️

Comentarios


bottom of page