top of page

KOMMUNIKATÖRENS ROLL - FRÅN SERVICEDESK TILL SAMARBETSPARTNER

"Skulle du kunna fixa en powerpoint-presentation till mig, jag behöver den på ett möte i morgon eftermiddag?"


Känns frågan i gen? Kanske handlade det om en broschyr, film, blogginlägg istället, men känslan av att ta emot en beställning fanns där. Att bedriva en servicedesk där du är ordermottagare. Hur lirar det med din uppfattning om vad din roll som kommunikatör innebär?

Skaver det? Tror jag det, för du har mer att bidra med till din organisation än att bara vara en utförare. Herregud, kommunikatörer är välutbildat folk ska ni veta! Duktiga och drivna som få med betydande strategisk kompetens.


Kära kommunikatör, du förtjänar att bli behandlad och bemött som en expert och samarbetspartner i din organisation. Och är du inte det redan, så starta den transformationen redan idag. Det är inte en enkel resa, den kan bli full av gnissel och gnäll, men det går! Många av oss har gjort den och kommit ut hela och starkare på andra sidan.


Hur gör du då? Ja ett första steg är att tillsammans med dina uppdragsgivare i organisationen ta fram en process som beskriver hur ni ska arbeta tillsammans när det gäller projekt och kampanjer.


Och ta aldrig mer emot en beställning utan att ställa frågor om syftet och hur det hänger i hop med övergripande mål om inte det är tydligt. Det är ditt ansvar att se till att organisationen inte slösar tid och pengar på kommunikationsinsatser som inte ger bästa möjliga effekt.

Ja du får bli en jobbig jävel helt enkelt, men det kan det vara värt, för organisationen kommer att upptäcka att du verkligen kan din sak. Du blir den stjärna du förtjänar att vara!Comments


bottom of page