top of page

HAR DU MOD ATT VÅGA IFRÅGASÄTTA?


Inte för sakens skull. Utan för att du känner och ser att ”det här är inte bra, det här blir inte bra kommunikation”.


Mod är en otroligt viktig egenskap för en kommunikatör om du frågar mig. Och den går att öva upp. Den är lite som en muskel.


Pratade med en annan senior kommunikatör för inte så längesen och hon uttryckte att kommunikatörens uppgift är att granska sin egen organisation. Se till att det som sägs verkligen är sant och håller måttet. Upptäcka oegentligheter i tid. Våga säga emot såväl ledningsgrupp som andra medarbetare i organisationen när du tycker annorlunda och förklara varför. Som kommunikatör är det omöjligt att alltid vara en ja-sägare om du vill göra ett bra jobb.


För ett antal år sedan satt jag med i en ledningsgrupp, då var min titel kommunikationsansvarig. Vi hade ett återkommande problem med att vissa chefer i gruppen struntade fullständigt i vår mediapolicy och tog samtal med journalister utan att involvera mig. Vilket gjorde mitt jobb svårt för att inte säga omöjligt. Så jag reste mig upp under ett ledningsmöte och predikade med mycket volym i rösten, ja jag lät nog rätt arg, pekade med hela handen, slog t o m näven i bordet tror jag bestämt och visade med kropp och alla sinnen att nu får det baske mig vara nog!

Det har nog aldrig varit så tyst på ett möte som när jag till slut satte mig ner. Och jag har nog aldrig varit så trött efter ett möte. Men det var det värt.


🌟 Vad är det modigaste du har gjort i ditt jobb? 🌟

コメント


bottom of page