top of page

”DETTA ÖNSKAR JAG INTE ENS MIN VÄRSTA FIENDE”


Tyvärr toppar kommunikationsbranschen statistiken när det gäller sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa och det är en utveckling som vi ska göra allt för att vända.


I poddavsnitt 22, Kick Ass Kommunikation, möter jag Louise Sverud, som drabbades av utmattningsdepression, som det då kallades, i början av 2000-talet, då hon var mitt i en lysande karriär som utbildningsansvarig på ett företag i stark tillväxt.


Idag, drygt 20 år senare, lever hon betydligt stillsammare liv på den spanska ön Lanzarote och driver eget företag som virtuell assistent. Vi pratar om vad det var som fick henne att krascha den där dagen, vilken hjälp hon fick och vad det ledde till. I samtalet så tar vi också upp:


🔵 att det sällan bara är arbetet som

triggar en utmattning


🔵 om det är möjligt att komma tillbaka till samma arbetsplats där man en gång blev sjuk och fortsätta vara frisk


🔵 varför det är guld värt att lära känna sig

själv


🔵 hur man övar för att bli riktigt bra på att

säga nej snyggt


Det är SÅ viktigt att ta signaler och symptom på största allvar, även då du inte själv har dem men börjar se oroväckande tendenser hos en kollega eller vän. Sök hjälp i tid, det här är en sjukdom som det kan ta lång tid att bli frisk ifrån. ❤️


Louise kom igenom på andra sidan, starkare och klokare. Men säger med eftertryck ”det här önskar jag inte ens min värsta fiende”.


Lyssna på Spotify eller Podbean, eller här:
Comments


bottom of page