Så blir du lugn och naturlig på film

Ulrika Schelwander äger och driver ett företag som erbjuder tjänster inom ledarskaps- och grupputveckling och ville pusha lite extra för sitt skapa-meningsfulla-konferenser-paket nu innan chefer och andra ledare går på semester. Jag och Ulrika är med i affärsnätverket 4Good Businessnetwork och jag fick den trevliga frågan om jag ville hjälpa henne med marknadsföringen av detta erbjudande. Vi kom snabbt fram till att vi skulle göra en film för sociala medier och det ni ser här i inlägget är det första resultatet.

Som ni märker är Ulrika avundsvärt lugn och trygg som en filbunke trots att hon står framför en kamera och ska sälja. Det har säkert till stor del med Ulrikas personlighet och långa erfarenhet av att leda workshops att göra, men faktum är att det även finns en hel del tips och trix att ta till här.

1. Manus som ligger rätt i mun Jag gjorde en storyboard (indelning av film i olika sekvenser) och ett enkelt manus till Ulrika som hon fick ett par dagar innan filminspelningen. Jag ville att Ulrika skulle läsa igenom manuset och verkligen känna in formuleringar och ordval. Kände hon att det fanns ord som hon inte naturligt skulle välja så ville jag att hon skulle byta ut dem mot andra som passade henne bättre. Snubblar du gång på gång på samma ord eller formulering då är det ett tecken på att du ska byta ut dem. 2. Välj en trivsam miljö Ulrika fick själv bestämma i vilken miljö hon ville bli filmad och det blev ute på Djurgården och som du ser så var vädret med oss och miljön oerhört vacker. Vi får energi av en miljö vi trivs i och det märks i din utstrålning på filmen. 3. Visualisera vem du talar till För att främja ett personligt, avslappnat och därmed förtroendeingivande framträdande så bad jag Ulrika visualisera en person som hon skulle prata till. I hennes fall föreslog jag att hon skulle välja en kollega eller samarbetspartner som hon gillar och har haft ett bra samarbete med och som hon vet lyssnar på henne. Vem du väljer har naturligtvis att göra med filmens syfte och målgrupp.

4. Blir det fel - börja om Vrickar du tungan, kommer av dig eller får blackout, ta det lugnt. Ta ett djupt andetag och börja om. Redigeringens möjligheter är stora. Vill du göra en film? Ring eller mejla så pratar vi vidare.

Filmen finns publicerad på både LinkedIn, Facebook och Youtube. Dela gärna! Vill du komma i kontakt med Ulrika och hennes företag gå till Spirafusion.se.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square