Så skapar du ett dream team!

Har du varit med om att du och dina kollegor fått uppmaningen att samarbeta mera men inte riktigt fattat varför och framförallt inte hur? Ett av de i särklass vanligaste utmaningarna i organisationer är benägenheten att jobba i stuprör skulle jag vilja påstå. Den ena handen vet inte vad den andra gör och det är inte särskilt effektivt. För faktum är att det skapas en superkraft i ett team som är duktiga på att samarbeta, det påverkar hela organisationens framgång!

Jag har nyligen läst en bok om hur man skapar effektiva team. Den heter ”ledaren, individen, gruppen – så skapar du effektiva team” och är skriven av Ulrika Schelwander som äger och driver företaget Spira fusion. Jag träffade Ulrika för första gången på ett av hennes Inspirationscaféer där människor i olika åldrar och från olika sammanhang träffas och samtalar om olika teman. Hon har massor av spännande insikter när det gäller att utveckla team och ledarskap som hon bland annat delar med sig av i boken. Boken är uppdelad i tre delar, ”Personligt ledarskap”, ”Grupprocessen” och slutligen ”Ledaren, individen, gruppen”. Det finns dessutom många exempel på frågeställningar och övningar i boken som du och ditt team kan testa på er resa mot ett super- team. Du kan beställa boken här.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square