Nätverka = business + kärlek?


I dag för exakt 10 år sedan var jag i Italien i jobbet. Jag var nyanställd och det var första gången jag besökte kontoret i norra Italien. Jag anade att restaurangerna skulle vara fullsatta med kuttrande, prosecco-skålande kärlekspar på kvällen, så jag bestämde mig för att gå ut tidigt för att få i mig lite middag. Jag hade inget middagssällskap, det var dejt med mig själv som gällde. Inget lyckat drag denna dag men, man behöver ju äta. Det visade sig att kärleksparen redan hade bänkat sig och jag lyckades få ett litet bord i en trång hörna på den vackra restaurangen där det spelades levande musik och ljusen brann på borden. Bella notte-stämning all time high. Kämpade hårt mot självömkan den kvällen. Hade ingen kärleksrelation i mitt liv just då och mina barn och vänner befann sig långt borta. För att inte drunkna i den våg av sorger och bedrövelser som tornade upp sig, gick jag tillbaka till hotellrummet och skrev ett kärleksbrev till mig själv. Idag 10 år senare ser livet helt annorlunda ut. Jag är sambo, har flyttat, startat eget företag för att nämna några av alla förändringar. I kväll ska jag gå ut och äta middag med min älskling. Och jag vet tyvärr inte var det där kärleksbrevet blev av, hade så gärna velat läsa det igen. Men jag tycker fortfarande nu som då, att begreppet kärlek är så mycket vidare än vad alla-hjärtans-dag-budskapen och bilderna förmedlar. Jag har precis gått med i ett affärsnätverk för kvinnor, ett av de bästa sägs det, 4good business network. I måndagskväll ägde första nätverksträffen rum och jag var rätt nervös innan. Har aldrig riktigt trivts 100% i situationer där nätverka står högst på agendan. Men nu har jag bestämt mig för att trotsa upplevelser från förr och sparka ut mig själv i nya sammanhang. Det blev en fantastisk kväll med mycket inspiration, energi och glädje. Och det var då det slog mig att ”business” handlar i grunden om att hjälpa varandra. Och vad är det om inte kärlek?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square