En stor kommunikatör


Hans Rosling

Det är snart ett år sedan han gick bort, den världskände professorn i Folkhälsa, Hans Rosling. Jag har precis avslutat hans självbiografi, "Hur jag lärde mig förstå världen" och det är en riktig "feelgood bok" på många sätt. Läs den! Den ger hopp om den här världens utveckling, en bild som vi tyvärr inte matas med så ofta. Hans kommer alltid vara en stor förebild för mig i sin roll som kommunikatör. Man kan lätt säga att han ägde den. Fullständigt. Vad var det då som gjorde honom så fenomenal på att nå fram och beröra sin publik?

1. Starkt engagemang Hans brann för sina frågor och passionen lyste i ögon och kroppspråk. Mycket svårt att stå emot den kraftfulla energi som han utstrålade. 2. Kunskap Ja professor blir man ju inte på en kafferast. Han kunde sina fakta, baserade på vetenskapliga studier och konkreta erfarenheter.

3. Pedagogisk Trots sin omfattande bildning så förstod han kraften i enkla och tydliga budskap och att illustrera med både bilder, grafik och berättelser.

4. Humor Nej det går inte underskatta förmågan att få människor att släppa garden, skratta och ha roligt en stund. Hans kunde verkligen bjuda på sig själv och berätta roliga historier som lyfte budskapet rakt in i hjärtan.

Låt dig inspireras av Hans Rosling in action i alla TED Talks han gjorde.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square