top of page

VILKET VÄRDE BIDRAR DU MED?

I ditt arbete, i din business?

Vikten av att vara klar och tydlig med det, både för sig själv, sina kollegor och kunder, blev uppenbar för mig genom en ganska jobbig och pinsam upplevelse. När jag tog de första stapplande stegen som egen företagare, så anmälde jag mig till ett gratis seminarium som handlade om hur man säljer konsulttjänster. Personen som höll i seminariet var klädd i mörkblå välsittande kostym, vit skjorta och hade bakåtslickat hår. Minen var bister. Signalerna var tydliga. Han var inte där för att skoja till det eller hålla i handen. Helt plötsligt pekar han på mig. "Du där, ställ dig upp och pitcha ditt företag!" Jag gör som han säger med aningen darr på rösten och skak i benen. När jag var klar så fick jag erfara en mangling jag sent ska glömma. "Du berättar överhuvudtaget inte vilket värde dina tjänster skapar för kunden", sa han och manglingen fortsatte, jag blev svettigare och ännu mer röd i ansiktet. Till slut fick jag sätta mig ner och jag fick kämpa hårt mot lusten att snabbt springa därifrån.


Nej det var ingen mysig stund, men jag lärde mig något som har följt med mig sedan dess. Kunderna, uppdragsgivarna, arbetsgivarna köper värdet av det du erbjuder. Berätta om det! Visa på det!


Till exempel, vilket värde skapar kompetens inom kommunikation?

Att vara bra på kommunikation skapar goda relationer med viktiga målgrupper, t ex kunder. Ja.. och vad skapar det för värde? Jo vi behåller befintliga kunder och attraherar nya. Och vad skapar det för värde? Vi ökar vår försäljning, når våra säljmål... osv.. Ibland kan man behöva harva en stund för att komma till pudelns kärna. Det var det han tvingade mig att göra, kostym-snubben med bakåtslicket. För faktum är att ju snabbare och bättre vi kan visa på värdet av det vi gör och säljer, desto snabbare förstår de vad de får.


Själv har jag landat i att mina tjänster skapar engagemang och handlingskraft.


Vilket eller vilka värden skapar det du erbjuder?

Commentaires


bottom of page