top of page

Så blir du det självklara valet


Oavsett om du driver ett företag eller annan verksamhet, eller om du söker vänner och livspartner, så finns det en checkbox som måste vara ifylld för att du ska lyckas. Nämligen att du vet vem du är och vad du vill och är tydlig med det. Det är grunden du står på och på olika sätt konsekvent kommunicerar till den och dem du vill ha en relation med. Den första grundläggande relationen du behöver skapa är den med dig själv. Ett företag behöver ha en tydlig identitet och vara grundad i den för att bli ett självklart val.


Jag har träffat ett och annat företag som har som mål att vara det självklara valet för potentiella kunder. Men kanske inte alltid funderat på vad och vem kunden ska välja. Vad är ett självklart val för dem?


Jag gillar tanken att se ett varumärke som en person som kunden vill hänga med. Vilka egenskaper och beteenden blir viktiga då?


När du vet det, så vet du också hur och vad du ska kommunicera för att se till att den relationen manifesteras i kundens medvetande, engagemang och handling. Spännande, eller hur? 🙂


Comments


bottom of page