top of page

"MITT JOBB ÄR ATT VARA DEN PERSON JAG HADE BEHÖVT TRÄFFA"Så beskriver Dimitris som driver projektet Storebror sitt uppdrag. Projektet innebär en uppsökande verksamhet som ska hindra unga personer att hamna i kriminalitet. Jag läste artikeln om Dimitris och Storebror i Svenska Dagbladet och den där beskrivningen hakade sig fast i mig.


Att vara den person jag hade behövt träffa när jag var ny i karriären, när jag gick i genom svårigheter, hade det kämpigt och ville ge upp. Det handlar om att ge tillbaka, ge av det man lärt sig, finnas där, se och bekräfta, men också med visshet säga "det kommer bli bättre, det kommer lösa sig på något sätt.


Du kommer att fixa det här".


Lite så tänkte jag när jag startade podden Kick Ass Kommunikation. Det är en podd jag hade behövt lyssna på för 20 år sedan och som jag fortfarande behöver lyssna på. Möta människor som been there done that och som generöst delar med sig av sina insikter och kunskap. Det ger nya perspektiv, tankar och möjliga lösningar, men framför allt så får det oss att inse att ingen är ensam om att uppleva utmaningar och svårigheter. Vi har alla varit där.


Tänker du på att vara den person du hade behövt träffa?

Comments


bottom of page