top of page

Jag var en självhjälpsboksknarkare


För en si så där 10 – 15 år sedan låg jag där i vardagsrumssoffan med en bok, minns inte vilken, men det var ännu en bok som avhandlade personlig utveckling. Det var ett av mina stora intressen då och är det fortfarande, fast det numera tar sig lite andra uttryck. Då kommer min dotter in i rummet, hon var väl knappt tonåring då, och hon utbrister: ”Nä mamma hur många såna böcker ska du läsa egentligen? Är det inte dags att börja leva som du vill inte bara läsa om det?” Jag hajade till. Så ung och redan så skarpsynt. Hon fattade innan jag själv gjorde det. Det gick upp för mig långt senare att jag faktiskt var en självhjälpsboksknakrare på den tiden. Det låter kanske inte så allvarligt, det finns ju värre saker att knarka ner sig med. Men det finns ändå en gemensam nämnare här oavsett vilket knark man använder, nämligen att det handlar om verklighetsflykt. Ett sätt att slippa undan verkligheten och det man egentligen behöver deala med. En quick fix som inte fixar något egentligen, den bara lurar hjärnan en stund. Vi självhjälpsboksknarkare tror att vi utvecklas, skapar förändring och tar tag i våra liv, men det händer absolut nada. För det gör det inte om man inte gör något.


Nej det är verkligen inget fel i att läsa självhjälpsböcker, tvärtom. Men som en av våra absolut främsta gurus när det gäller personlig utveckling @mia törnblom sa om sina egna böcker ”mina böcker ska betraktas som receptböcker. Du blir inte mätt och får inga fantastiska smakupplevelser om du inte lagar och äter.” Nej för det är ju inte tanken som räknas. Det är ju vad du gör som ger resultat. Och det är inte alltid så lätt att få till det på egen hand, men det är därför som vi coacher finns. Våra främsta uppgifter är att:

1. Få dig att skapa ett helhjärtat önskat läge (mål) och

2. Att få dig gå från ord till handling

Vi är väldigt envisa när det gäller punkt 2. Du slipper inte undan frågan om vad du ska göra till nästa gång i ett coachningssamtal. Och vi ger oss inte förrän du bestämt vad och när du ska göra det och känner dig riktigt säker på att det blir som du planerar.

För vi vet att det är vad du gör som tar dig mot målet.


Vill du testa coachning? (som ett komplement till självhjälpsböcker ;)) Kontakta mig här.

Comments


bottom of page