top of page

”IFRÅGASÄTTANDET SPÄR PÅ EN REDAN ANSTRÄNGD ARBETSMILJÖ”


I avsnitt 28 Kick Ass Kommunikation möter jag en person som valt att ställa sig i fronten när det gäller att stärka kommunikatörens roll i samhället. Johanna Lindell är VD för fackförbundet DIK, fackförbundet för personer som arbetar inom kultur, kommunikation & kreativ sektor.


När jag frågar henne om vilken hon ser som den största utmaningen för kommunikatörer i dag svarar hon snabbt och tveklöst: arbetsmiljön. Kommunikatörsrollen är mer ifrågasatt än någonsin, i offentlig verksamhet i synnerhet, och därför valde DIK och Sveriges Kommunikatörer att tillsammans skriva en bok, ”Om det inte vore för oss” heter den och den släpps i morgon tisdag 28 november.


Vi pratar så klart om boken, varför den kom till, för vem den är skriven, hur man kan använda den och vad de hoppas att den ska åstadkomma.

Vi hinner också prata om hur och vad fackförbundet kan hjälpa till med nu i dessa tider när många blir av med jobbet/uppdraget och har svårt att hitta nytt. Johanna delar tips på vad du som är mellan jobb kan göra för att hålla modet och hoppet vid liv.

Risken att många hoppar på uppdrag/jobb som är rena mission impossible är extra stor när jobben blir färre och vi pratar också om vad man kan göra när man hamnat på ett jobb som skaver, där man inte blir riktigt schysst behandlad.


Vi tar också upp varför ålderismen verkar slå extra hårt i vår bransch och vad man kan göra åt det.


Välkommen att lyssna på ett nytt insiktsfullt och upplysande poddavsnitt!

Du kan lyssna på Spotify och Podbean eller här:Comments


bottom of page