top of page

FÖRSTA KOMMUNIKATÖRSJOBBET


Kommer du i håg ditt första ”riktiga” jobb efter studierna? Jag fick flera flashbacks när jag samtalade med Emma Roos , som började sitt första jobb som nyutexaminerad kommunikatör på Castellum hösten 2022. Känner igen pressen att vilja prestera från dag 1, visa vad man kan och att man har något att bidra med. Samtidigt inser jag att rollen hon kliver in i delvis är en annan, mer komplex idag, då utbudet av kanaler och därmed olika typer av innehåll har ökat lavinartat.


Konstaterar att vikten av att ha tillgång till mer seniora kollegor att rådfråga och prata med är ovärderlig den första tiden i yrkeskarriären. Då förebyggs risken för att man hamnar i jag-gör-allt-som-alla-ber-mig-om-fällan och som kan vara inkörsporten till en ohållbar arbetssituation.


Jag hoppas även att den här podden, Kick Ass Kommunikation, ska kunna fungera som ett skyddsnät för dig som är färsk i rollen eller känner att du böjar fastna i en alltför krävande arbetssituation. Nu är avsnitt 3 med Emma ute, lyssna här eller på Spotify.


Comments


bottom of page