top of page

DET ÄR INTE TANKEN SOM RÄKNASBrukar du också begå misstaget att tro att folk är tankeläsare?

Jag gör det tyvärr alldeles för ofta. Trots att jag är skolad och erfaren kommunikatör. Vilket mina nära och kära inte är sena att påpeka när jag snubblar i min egen kommunikation. Det är ju så lätt att få för sig saker. Som att "det där har jag ju sagt, berättat, informerat om ett otal gånger" eller "det borde ju folk fatta, kunna räkna ut själva..."


Fast handen på hjärtat. Det är ganska dumt att anta en massa saker och sedan bli förvånad, arg och besviken över att folk inte agerade på det du inte tydligt och konsekvent har förmedlat. För, nej folk i allmänhet ägnar sig inte åt att läsa tankar och lyssnar inte, förstår inte alltid första gången du säger något. Utgå från det istället. Både i privatlivet och i arbetslivet. För vi människor älskar tydlighet och att veta vad som gäller. Det skapar starka relationer.

Comments


bottom of page