top of page

Bästa rådet för att bli en framgångsrik konsult

Uppdaterat: 31 jan. 2023

Härom veckan fick jag frågan hur man lyckas som konsult. Jag svarade väl lite snabbt med en handfull spontana tips och råd, som mest gick ut på att vara förberedd på kaos och förvirring och navigera med gott mod genom det. Men sedan efter några dagar kom det till mig. Det ultimata rådet, rådet över alla råd. En intention jag snodde med stolthet för några år sedan från ledarskaps- och framgångsgurun Robin Sharma: ”leave people better than you found them”.


För det handlar alltid till syvende och sist om människorna du möter och interagerar med. Människor som gör sitt bästa efter sin förmåga, precis som du. För mig innebär det att fokusera på det som är bra, styrkorna och möjligheterna. Och bidra med mitt bästa, men även lyssna och uppmuntra andras bästa. Säger inte att det är lätt, men väl värt ansträngningen.


Vad skulle hända om både du och jag idag mötte alla människor som kommer i vår väg med det förhållningssättet? Ska vi testa? Let’s leave people better than we found them!


Foto: Bodil Bergman Hughes Brandingyou

Comments


bottom of page