top of page

84 PERSONER RÖSTADE PÅ BRANSCHKOLLEGA


Jag postade min första poll (undersökning) på LinkedIn för ett tag sedan där jag ställde frågan vad du kallar företag eller personer i samma bransch som du. Konkurrent, branschkollega eller annat.

86 röster blev det totalt varav hela 98% röstade på branschkollega och två procent på konkurrent. Inget banbrytande statistiskt underlag, jag vet. 🙂


Men. Resultatet förvånar mig något faktiskt. Jag hade gissat mer på en jämnare fördelning, då de flesta företag som jag jobbat i pratar om konkurrens och konkurrenter. Ett företag jag tog fram en mässmonter för blev rent ut sagt förbannade när representanter för konkurrenterna kom och kikade på montern. De blängde ut dem utan att skämmas det minsta. Det gjorde jag dock... 😳


Ord är bärare av föreställningar som i sin tur styr tankar, känslor och handlingar. Ordet konkurrent göder föreställningen om att marknaden är något statiskt, en begränsad kaka vars bitar man får slåss om, det är vinna eller försvinna. I slutändan skapar det en kall och hård värld.


Själv som egen företagare får jag mest energi av att tänka och säga branschkollega. Det känns lätt och fräscht på något sätt. Generöst. Obegränsat. Banar väg för banbrytande samarbeten och nytänkande. Vad tänker du?

Comments


bottom of page